Asso Puidet: Mina, isa

Asso Puidet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asso Puidet.
Asso Puidet. Foto: PP

Kuuenda juuli õhtupoolik. Pärnu haigla sünnitusosakonna puhkenurgas mängib poolihääli teler. Nagu miljonites ja miljonites kodudes sel hetkel üle maailma. Käimas on 2010. aasta jalgpalli MMi poolfinaal: Uruguay Hollandi vastu. Hoian Hollandile pöialt. Aga ei suuda mängule keskenduda.

“Puidet, tulge nüüd,” hüüab kitlis naisterahvas. Järgnen häälele. Tillukesse ruumi, mille ühes nurgas on tugitool, teises valge linaga kaetud mähkimislaud. Mind jäetakse sinna üksi. Oma mõtetega, kus jalgpallile enam ruumi ei ole.

Siis siseneb kittel uuesti. Seekord mitte üksi. Tal on süles väike teki sisse mähitud tomp. “Võtke nüüd oma poeg ja istuge,” ulatab ta kandami mulle. Ma pole kunagi nii tillukest inimest käte vahel hoidnud. Aga see pole lihtsalt inimene, üks kaheksast miljardist, see siin on minu inimene. Minu poeg. Vaatan talle otsa ja tema vaatab vastu. Maailm muutub hästi väikeseks. Kõik muu kaob ja muutub tähtsusetuks. On ainult mina ja see nägu. Tillukesed huuled kokku surutud, põsed punnis, silmad pärani, vaatab ta minu poole. Niimoodi maru rahulikult. Otsekui teades määratult rohkem, kui mina tean.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles