Ühisgümnaasiumi õpilased ja õpetajad käisid Sloveenias

, Pärnu ühisgümnaasiumi arendusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi delegatsioon käis Erasmus+ projekti "Education au patrimoinevialesparcours de santé" ("Kultuuripärandiga tutvumine õppe- ja terviseradade kaudu") raames lähetusel Sloveenias Krško linnas.
Pärnu ühisgümnaasiumi delegatsioon käis Erasmus+ projekti "Education au patrimoinevialesparcours de santé" ("Kultuuripärandiga tutvumine õppe- ja terviseradade kaudu") raames lähetusel Sloveenias Krško linnas. Foto: Erakogu

6.–12. novembril viibis Pärnu ühisgümnaasiumi delegatsioon Erasmus+ projekti "Education au patrimoinevialesparcours de santé" ("Kultuuripärandiga tutvumine õppe- ja terviseradade abil") raames lähetusel Sloveenias Krško linnas. See oli projekti esimene välisreis.

Kohtumist korraldas kohalik IT-kallakuga kool nimega Šolski center Krško-Sevnica. Selle juures tegutseb kutsekool, kus õpetatakse metalli-, elektri- ja puutöid, koolitatakse juuksureid ja kosmeetikuid.

Peale sloveenide ja eestlaste osalevad projektis kool Itaaliast Sitsiiliast, Prantsusmaa koosseisu kuuluvalt Martinique’i saarelt ja Portugali lõunaosast.

Projekti eesmärk on arendada õpetajate ja õpilaste digipädevust, integreerida digivahendeid laialdaselt ja läbimõeldult õppetöösse ja luua GPS-süsteemi abil kasutatavad õppe- ja terviserajad kõikide partnerkoolide linnadesse ja/või nende lähedusse. Viimase eesmärgi realiseerimiseks luuakse spetsiaalne äpp, mida arendavad Sloveenia partnerkooli informaatika õppesuuna õpilased.

Lähetuse esimene päev algas sümboolse teoga: ühiselt istutati projektipuu. Sloveen valmistas ette mulla, portugallane kaevas augu, martinique`lane külvas seemne, eestlane tasandas augu ja itaallane kastis. Loodetavasti on projekti lõpuks ehk 2018. aasta augustiks külvatud seemnest sirgunud pisike puu.

Kohtumise raames pidasid projektikoordinaatorid koosolekuid, kus pandi paika lähimad eesmärgid ja ülesannete tähtajad. Õpetajad ja õpilased osalesid viiel päeval arvutikoolitustel, kus sel korral keskenduti Google’i võimalustele. Täpsemalt keskenduti Gmailile, Google Mapsile, Google Docsile, Google Calendarile, Google Formsile – need lihtsustavad ühistööd ja nende abil saab meeskonnatööd hõlbustada. Peale selle tutvuti eTwinningu lehel Twinspace`i keskkonnaga, mis võimaldab projektitulemusi paremini jagada.

Õpilastele korraldati põnevaid töötube. Näiteks osaleti robootikaringis, prooviti kätt juuksuritoolis, tehti õppekatseid elektrijaamas. Peale selle õpiti vajalikke väljendeid partnerriikide keeltes, tantsiti sloveenia rahvatantse, maitsti kohalikke roogi ja avastati kaunist pealinna Ljubljanat.

Huvitava kokkusattumusena peatusid õpilased ja osalesid töötubades Sevnica linnas, kus 9. novembril võidi tähistada Donald Trumpi USA presidendiks saamist, kuna sloveenist esileedi Melania Trump on sealt pärit. Linnaelanikke rõõmustas esileedi lubadus teha üks esimesi välisvisiite novembri lõpus just Sevnicasse.

Projektilähetusel osalesid haridustehnoloog Kaia Metsaalt, inglise keele õpetaja Kadri Kõrre, kehalise kasvatuse õpetaja Inga Drobet, infojuht Raivo Annusver ning arendusjuht ja prantsuse keele õpetaja Liis Raal-Virks. Õpilastest võtsid osa Brita Tõnisson, Kristiina Saag, Ilona Niit, Eerik Hannus ja Kertu Jürima.

Järgmine projektilähetus viib seltskonna jaanuaris Martinique`i saarele, mis on Prantsusmaa ülemereterritoorium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles