Depressioonigrupp aitab ületada valehäbi

Karin Klaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioonis inimesele on sageli saavutuseks ainuüksi kodust välja tulemine.
Depressioonis inimesele on sageli saavutuseks ainuüksi kodust välja tulemine. Foto: Urmas Luik

Pimedad sügiskuud on rasked ajad hingehädade all kannatajatele. Pärnu keskraamatukogus käib alates septembrikuust koos tugirühm depressiooni ja bipolaarsete häirete all kannatajatele, kuhu on oodatud kõik, kes meeleoluhäirete koormat leevendada soovivad.

Tugigrupi eestvedajad Terje Tamm ja Ivo Mikson läbisid kevadel arengukeskuse Avitus kogemusnõustaja koolitused. Koolituse raames tuli teha nõustamispraktika ja kuna depressiooniteemad tundusid mõlemale olulised, avatigi Pärnus vastav tugirühm. Tamm peab tugigrupi juhendamist teatud mõttes missiooniks, kuna tema sõnutsi on depressioon väga levinud haigus, mille suhtes sageli tuntakse ikka veel valehäbi.

“Kogemusnõustamisega tegelevad inimesed, kes on elus pidanud mõne probleemiga toime tulema ning kes soovivad nüüd saatusekaaslasi aidata,” selgitas Tamm. “Mind kõnetas just depressiooniteema, kuna olen ise sellega maadelnud ja koolitus aitas mul oma kogemusi sünteesida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles