Toomas Kivimägi: Vasakpööre Toompeal

Toomas Kivimägi
, Riigikogu majanduskomisjoni esimees (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miski siin ilmas ei ole igavene peale igaviku enda. Nii ka valitsuskoalitsioonidega. Selle kohta, miks senine kooslus lagunes, on veel vaid formaalselt meie partnerid Isamaa ja Res Publica Liit ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Keskerakond teiselt poolt välja mõelnud avalikkusele ja partneritele sobivaima versiooni. Ühte julgen kindlalt väita: põhjus ei olnud koalitsioonileppes ega selle täitmatajätmises.

Veenev pole seisakujuttki. Majandus seisab väga tugevatel alustel, ettevõtted suurendavad jõuliselt investeeringuid masinatesse, seadmetesse. Eksport kasvas augustis 12, septembris 13 protsenti. Oleme sisenenud kiirema majanduskasvu staadiumi, millele aastaid on vundamenti laotud. Stabiilsus on oluline.

Kui seisak on see, et Eesti Panga kinnitusel on elanike ostujõud viimase kolme aastaga kasvanud viiendiku võrra, tahaks öelda, et just sellises “seisakus” tahaks elada. Tehke järele! Ehk: pereheitmise põhjused peituvad kuskil mujal ja on palju primitiivsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles