Vibulaskja Reena Pärnat tuli MK-etapil Eesti läbi aegade esimesele poodiumikohale

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Reena Pärnat võitis Marokos Marrakechis toimunud vibulaskmise maailmakarika etapil 31 naise konkurentsis kolmanda koha.
Pärnakas Reena Pärnat võitis Marokos Marrakechis toimunud vibulaskmise maailmakarika etapil 31 naise konkurentsis kolmanda koha. Foto: Dean Alberga / World Archery

Pärnakas Reena Pärnat sai Marokos Marrakechis toimunud vibulaskmise maailmakarikaetapil 31 naise konkurentsis kolmanda koha. See on Eestile esimene poodiumikoht vibulaskmise MK-etapilt.

Eile toimunud kvalifikatsioonivõistlusel kogus Pärnat 571 silma ja sai duell-laskmisteks neljanda asetuse.

Esimeses ringis oli pärnaka vastane 29. asetusega marokolanna Elhajja El Abdelaoui. Pärnat võitis duelli kindlalt 6:0.

Niisama suure ülekaaluga alistas ta teises ringis 13. asetusega ameeriklanna Laura Bennet Sheltoni.

Veerandfinaalis võitis Pärnat 7:1 kvalifikatsioonis kohe tema järel platseerunud Itaalia vibulaskjat Claudia Mandiat.

Poolfinaalis tuli Pärnu naisele vastu kvalifikatsiooni võitnud Mehhiko vibulaskur Aida Roman. Mehhiklanna võitis kindlalt 7:1.

Pronksimatšis näitas Pärnat taas üleolekut. Nii alistas ta kuuenda asetusega briti Sarah Bettlesi 6:0 ja võitis pronksmedali.

Varem on 2012. aastal Londoni olümpiamängudel võistelnud Pärnat võitnud juunioride Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedali. Tänavu aprillis võitis ta Siret Luige ja Laura Nurmsaluga kolmanda koha Euroopa karikaetapi võistkonnavõistluselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles