Pärnu Postimees uuris, kui teretulnud on Pärnu turiste teenindavates ettevõtetes eriliste toidusoovidega inimesed, kel toidu valikul elustiililised, eetilised, tervisepõhised või usulised kaalutlused.
Tellijale
Eriliste toidusoovidega Pärnus nälga ei jää
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu südalinnas asuva Piccadilly kohviku pidaja Ivo Luik tõdeb, et klientide huvi ja soov teatud toidugruppide vastu on viimastel aastatel kasvanud. “Piccadilly kohviku menüüs hakkasid toimuma suuremad muutused 2011. aastast, mil lõpetasime oma köögis liha ja kala tarvitamise. Ainsate loomsete toodetena jäid kanamunad ja piimatooted,” seletab Luik. Ei olnud mõeldav luua taimetoidukohta, kus kasutatakse loomset puljongit või želatiini. Tasapisi tulid juurde laktoosi- ja gluteenivabad road ning küpsetised, siis juba veganitoidud, hooajaliselt ka toortoidud.