Eriliste toidusoovidega Pärnus nälga ei jää

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wasa taastusravihotelli hommikusöögi puhvetlaualt leiab gluteenivabu võileibu ja kooke, laktoosivaba hommikupudru ja jogurti. Pühapäevahommikuti pakutakse tavaliste pannkookide kõrval gluteenivabugi. “Väiksema ettevõttena saame endale lubada suuremat paindlikkust,” lausub Wasa toitlustusjuht Eve Lassel.
Wasa taastusravihotelli hommikusöögi puhvetlaualt leiab gluteenivabu võileibu ja kooke, laktoosivaba hommikupudru ja jogurti. Pühapäevahommikuti pakutakse tavaliste pannkookide kõrval gluteenivabugi. “Väiksema ettevõttena saame endale lubada suuremat paindlikkust,” lausub Wasa toitlustusjuht Eve Lassel. Foto: Ardi Truija

Pärnu Postimees uuris, kui teretulnud on Pärnu turiste teenindavates ettevõtetes eriliste toidusoovidega inimesed, kel toidu valikul elustiililised, eetilised, tervisepõhised või usulised kaalutlused.

Pärnu südalinnas asuva Piccadilly kohviku pidaja Ivo Luik tõdeb, et klientide huvi ja soov teatud toidugruppide vastu on viimastel aastatel kasvanud. “Piccadilly kohviku menüüs hakkasid toimuma suuremad muutused 2011. aastast, mil lõpetasime oma köögis liha ja kala tarvitamise. Ainsate loomsete toodetena jäid kanamunad ja piimatooted,” seletab Luik. Ei olnud mõeldav luua taimetoidukohta, kus kasutatakse loomset puljongit või želatiini. Tasapisi tulid juurde laktoosi- ja gluteenivabad road ning küpsetised, siis juba veganitoidud, hooajaliselt ka toortoidud.

“Meie pakutav ei ole vastus moele ega klientide survele: see on viis oma elu elada. Menüü hakkas muutuma, enne kui sellise toidu järele nõudlus tekkis. Meile ei ole tähtis iga hinna eest veganitoitu pakkuda, väldime sojatooteid ja GMOd. Valime koostisaineid hoolikalt ja keskendume harmoonias lõppmaitsele. Üks põhiindikaatoreid on tunne, mis tekib kehas pärast söömist,” räägib toitlustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles