Metsaveokite protestiaktsioon lükkub edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgikoorem. Foto on illustratiivne.
Palgikoorem. Foto on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Esmaspäevaks planeeritud Eestimaa neljale suuremale maanteeristmikule planeeritud meeleavaldus lükkub edasi.

Autoettevõtete liit plaanib protestiaktsiooni, nõudmaks, et maanteedele lubataks senisest raskemaid veokeid.
Autoettevõtete liidu direktor Villem Tori ütles Kuma uudistele, et eilseks polnud Autoettevõtete liit saanud maanteeametilt veel kooskõlastust meeleavalduse korraldamiseks ning järgmine protestiaktsiooni kuupäev on 2. märts.
Liidul on plaanis koondada neljas Eestimaa punktis neljakümnest autost kaheks tunniks kolonn. Tori sõnul põhjustavad teeveeres parkivad hiigelkolonnid ilmselt piisavalt suure liiklustakistuse, et autofirmade nõudmised poliitikute ja avalikkuseni viia.
Meeleavaldus tuleb Tartus, Imaveres, Pärnus ja Kundas. Neist kolm viimast on sihtkohad, kuhu metsaveoautodel kõige tihedamini asja on, et vedada puitu sadamasse või saeveskisse.
Vedajate eesmärk on saada luba raskemate koormatega sõita, et saavutada efektiivsemaid vedusid, sest raskemad autod liiguvad vähem teedel. Kui vedude arv väheneb, siis säästab see keskkonda ja aitab parandada liiklusohutust, lisas Villem Tori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles