Estonian Air lendab taas Tartust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avati Tartu-Tallinna lennuliin. Reisijad suunduvad lennukile.
Avati Tartu-Tallinna lennuliin. Reisijad suunduvad lennukile. Foto: Sille Annuk

Estonian Air lendab paarikuise pausi järel nüüdsest taas Tartust, kuid mitte enam Stockholmi, vaid Tallinna. Tartu-Tallinna otseliiniga loodab firma meelitada tartlasi lendama kodulinnast Tallinna kaudu välismaistesse sihtkohtadesse.


Lennuajad on sellised, et Tartust jõuaks varahommikul edasi jätkulendudele Tallinnast ning saaks öösel tagasi. Esmaspäevast laupäevani stardivad lennukid Tartust igal varahommikul kell 5.30 ning väljuvad Tallinnast Tartusse naasmiseks õhtul kell 23.45 kõigil päevadel välja arvatud laupäeval. Lend kestab 40–45 minutit.

Uus ajajärk

«Tartu lennujaamale märgib see teatud uue ajajärgu algust,» ütles Tartu lennujaama juhataja Margo Muda. «Uus ajajärk tähendab seda, et tartlane jõuab kodulinnast len-nates kõigile esimese laine lendudele Tallinnasse ning saab suurema osa lennutoiminguid juba Tartus ära teha,» rääkis ta.

Nii saab pagasit välja võtmata ja sõltuvalt lennufirmast ka täiendavat check-in`i tegemata jätkata Tallinnast lendu Oslosse, Moskvasse, Amsterdami, Kopenhaagenisse, Vilniusse ja paljudesse teistesse sihtkohtadesse.

Avamine ööpimeduses

Esimene lennuk Tallinnast Tartusse pidi jõudma ööl vastu tänast kell pool üks Tartu lennujaama, kus ööpimeduses oli kavandatud ka uue lennuliini pidulik avamine. Esimene lennuk Tartust Tallinna pidi graafiku järgi startima täna hommikul.

Lennuajad
• Tartust Tallinna väljub lennuk E, T, K, N, R, L hommikul kell 5.30 ning jõuab kohale 6.10.
• Tallinnast Tartusse stardib lennuk E, T, K, N, R, P õhtul 23.45 ning jõuab Tartusse 00.30.
Allikas: Estonian Air

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles