Tallinna maantee läks lukku

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eile suleti ulatuslike torutööde tõttu liikluseks Pärnus Tallinna maantee teelõik, mis jääb kinni kolmeks kuuks. Auto- ja bussiliiklus on suunatud väiksemaid tänavaid pidi kulgevale ümbersõidule.

AS Pärnu Vee suurprojekti käigus uuendatakse vee- ja kanalisatsioonitorustikke Tallinna maanteel Oja tänavast Noorte väljakuni. Eile alustati töödega Rääma ja Voorimehe lõigul, hiljem jätkatakse ehitust Voorimehe ja Noorte väljaku vahelisel lõigul.

Linnast väljasõidul kulgeb liiklus Vana-Rääma, Allika, Rohelise, Lille (Oja tänav avatud ainult bussidele) tänava kaudu ja linna sissesõit Rohu, Rohelise ja Ilvese tänavat pidi.

Oja, Lille ja Rohu tänava lõigud muudetakse ühesuunaliseks ja Rohu ristmiku foor lülitatakse tööperioodiks välja.

Liiklus on kavas taastada hiljemalt 31. maiks.

Pärnu Vee projektijuhi Jaanus Venti teatel on Tallinna maanteele plaanis rajada senise ühisvoolse kanalisatsiooni asemel lahkvoolne kanalisatsioon, mille tulemusena ei satu Ülejõe piirkonna reoveed enam Rääma ojja, vaid reoveepuhastisse.

Venti kinnitusel on tööde alustamist korduvalt edasi lükatud lootuses, et Ehitajate tee Tallinna maanteest kuni Raba tänavani saab 2010. aastal valmis ja liikluse annab sellele suunata.

Samuti ei olnud Venti teatel võimalik Tallinna maantee torutöödega alustada möödunud sügisel, kuna samal ajal tehti torutöid Riia maantee kesklinna osas, tingides niigi suuri linnaliikluse ümberkorraldusi.

„Enam ei ole Tallinna maantee töid võimalik edasi lükata, kuna sealne sademeveetorustik on eelvooluks Voorimehe ja Lubja tänava sademeveesüsteemile, mis tuleb märtsis-aprillis uue torustikuga ühendada,“ sõnas Vent.

Tallinna maanteele rajatakse ligikaudu poolteist kilomeetrit torustikku. Oja tänava ja Noorte väljaku vahelise lõigu maksumus on 3,2 miljonit ja Voorimehe tänaval 3,6 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles