Kultuuriministeerium toetab Kihnut ja Manijat

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseum.
Kihnu muuseum. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kultuuriministeerium kuulutas taas välja kultuuriprogrammi “Kihnu kultuuriruum 2011– 2014” projektide konkursi, toetusena on jagada ligikaudu 60 000 eurot.

Mainitud programmi siht on Kihnu ja Manija saare kultuurilise ja keelelise eripära säilitamine ning elukeskkonna väärtustamine, vaimse ja materiaalse kultuuripärandi võimalikult ehedal kujul säilimisele, taastumisele ja arengule kaasaaitamine. Samuti Kihnu kultuuris osalejate hulga kasvatamine, eriti noorte sidumine esivanemate keele ja kultuuripärandiga, märkis kultuuriministeeriumi kõneisik Ave Toots-Erelt.

Läinud aastal eraldas kultuuriminister oma käskkirjaga programmi “Kihnu kultuuriruum” toetusena 899 924 krooni ehk 57 516 eurot. Toetusraha jagus sellistele ettevõtmistele, nagu näiteks SA Kihnu Kultuuri Instituudi välja antud kalender ja “Kihnu ljõnnuaabets”, SA Kihnu Kultuuriruumi laste pillilaagrid ja ajaleht Kyne, Eesti Rahva Muuseumi välitööd Kihnus, MTÜ Manõja Kultuuriseltsi pärimusliku Kihnu käsitöö argielus kasutamise õpetamine.

Kihnu ja Manija kui ühtse kultuuriruumiga saared võeti 2003. aasta novembris UNESCO vaimse ja suulise pärandi nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles