Metsavedajad avaldasid meelt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:METSAVEO AUTOJUHID,MEELEAVALDUS PÄRNU TALLINNA MAANTEEL : PÄRNU, EESTI,02MAR11-liiklus
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:METSAVEO AUTOJUHID,MEELEAVALDUS PÄRNU TALLINNA MAANTEEL : PÄRNU, EESTI,02MAR11-liiklus al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Poolsada metsaveokit kogunes täna keskpäevaks Pärnumaal Sauga ja Nurme silla vahelisele teelõigule, et nõuda õigust maanteedel senisest raskema koormaga sõita.

Sõidukid parkisid ühes teeservas, mõni veokijuht oli sõiduki esiotsa tee telgjoonest ligi meetri kaugusele sättinud. “Tulime riviga tee poole, sest väikesed autod ei allu kiiruspiirangule,” selgitas protestijate Pärnu kõneisik Meelis Lippe.

Kiirus oli meeleavalduse toimumise kohas piiratud 30 kilomeetrini tunnis. Eraldusmärkideta politseiautod käisid küll asja uurimas, kuid toimuvasse ei sekkunud. Politseivärvides auto passis Sauga vahel.

Metsaveokid, mis sirgel teel meeleavalduseks lubatud alal seisid, liiklust ei seganud. Kui aga neli metsaveokit otsustas end silla ette jäävasse kurvi sättida, tekkis teel ummik ja Tallinna poolt tulijad pidid vahepeal ootama. Ummik kestis vaid paar minutit, siis ajas Lippe vales kohas peatunud autojuhid minema.

Lippe oli ainuke, kes tohtis toimuva mõtet selgitada. Protestijatele jagatud kirjalik käitumisjuhend keelas autojuhtidel suurde gruppi koguneda, kõva häälega arvamust avaldada ja lärmata. Ajakirjanike või kellegi teise küsimustele soovitati ise mitte vastata, vaid suunata küsija kohapealse korraldaja juurde.

“Oluline on jätta meelde, et see ei ole protestiaktsioon, vaid oma kohalolekuga juhime tähelepanu kitsaskohtadele meie töös, mida saaksime üheskoos lahendada,” õpetati autojuhtidele jagatud käitumisjuhendis.

Pikemalt homsest Pärnu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles