Häädemeeste vald on Pärnu ees võlglane

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsuse kinnitusel on Häädemeeste vald 1. märtsi seisuga Pärnule võlgu ligi 36 000 eurot. Võlasumma moodustavad munitsipaalharidusasutuste tegevuskulud ning asenduskodu teenus Pärnu lastekülas.

Häädemeeste vald on linnale jätnud tasumata munitsipaalharidusasutuste tegevuskulude eest ning Pärnu lasteküla asenduskodu teenuse eest. Tegevuskulude ning teenuse eest on tasumata jäetud ka käesoleva aasta kahe kuu eest.

“Kui aasta lõpus palus vallavanem Urmas Aava ajapikendust Pärnu linnale maksmata summade osas eelmise aasta lõpuni, siis lubadus uue aasta algul võlad klaarida lubaduseks jäigi,” lisas linnapea Toomas Kivimägi.

 Linnapea lisas, et ühestki kokkuleppest ei ole Häädemeeste vald kinni pidanud ning ei ole enam usaldusväärne. “Seetõttu oleme sunnitud Pärnu linnakodanike huvide kaitseks pöörduma kohtusse,” sõnas Kivimägi. “Pärnu linn ei ole krediidiasutus.”

Erinevalt teistest Pärnu maakonna omavalitsustest on Häädemeeste vald keeldunud ka koostöölepingu sõlmimisest huvihariduse korraldamiseks ja koolituskulude katmiseks. Pärnu linna spordikooli õppurite nimekirjas on kaheksa Häädemeeste valla last, kellega seotud Pärnu linna spordikooli ülalpidamiskulud on 2011. aastal 5472 eurot.

“Kõik teised omavalitsused on vastavad koostöölepingud sõlminud ja väljendanud sellega huvi ning vastutustundlikkust oma valla andekatele lastele arenguvõimaluste loomiseks. Häädemeeste seda teinud pole,” ütles Kivimägi.

“Me kindlasti ei saa sellist käitumist lõputult taluda, olgu või juba teiste omavalitsuste panustamist silmas pidades. Mistõttu oleme sunnitud kaaluma Häädemeeste valla laste välja arvamist Pärnu linna spordikooli õppijate nimekirjast. Häädemeeste valla rahval on ülim aeg saada vallajuhtidelt vastused, kui keerulises olukorras vald tegelikult on,” lisas linnapea Toomas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles