Juhtkiri: Kraavide aeg möödub niikuinii!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu Postimees kutsub inimesi taas kannatlikkusele, et vapralt taluda neid ebamugavusi, mida tekitab Tallinna maantee teelõigu sulgemine kolmeks kuuks. Üllatav on aga nende kaaskodanike hulk, kes kui vinguviiulid on lahti löönud hala, kui halvasti kõik on, et Pärnus jälle kaevatakse kraave.

Õigupoolest tuleks rõõmustada, et torutööd käivad, sest veevärki ja kanalisatsiooni on selles linnas paigaldatud juba üle 100 aasta ning ükskord võiks koita see hommik, kui Pärnu on korralikult ära torutatud. Siis ei peaks linnakodanikud Ülejõel Rääma ojast möödudes nina kirtsutama, et kas tõesti meri haiseb …

Õnneks meil veab, et suure liiklusarteri Tallinna maantee kõrval on meil hädapärane võrgustik, mis vajadusel võimaldab liiklust, sealhulgas ühissõidukeid, mujale suunata ja juhuslikult saavad neil tänavatel sõita ka liigendbussid. See, missugused need tänavad pärast kolmekuulist liiklusmahvi välja näevad, on muidugi omaette jutt.

AS Pärnu Vee suurprojekt, millega uuendatakse vee- ja kanalisatsioonitorustikke Tallinna maanteel Oja tänavast Noorte väljakuni, on tõesti suur projekt. Euroopa rahaabita poleks Pärnus kunagi ette võetud nii mahukaid torutöid, nagu on tehtud viimastel aastatel.

Nende töödega uuendatakse vee- ja kanalisatsioonitorustikke Tallinna maanteel ja ehitatakse lahkvoolne kanalisatsioon, tänu millele satuvad Ülejõe reoveed Rääma oja asemel reoveepuhastisse. See kõik toimub praegusest puhtama ja mugavama elukeskkonna nimel.

Torutööde perioodiks on vaja varuda peale kannatuse veidi lisaaega, et Ülejõel ja Räämal liigelda, ja suhtuda mõistvalt, kui ühissõidukid kipuvad graafikule jalgu jääma. Elasime üle eelmise ja üle-eelmise aasta, küll saame hakkama tänavugi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles