Kogemus: 14 päeva elektrita

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta detsembritorm viis ühest majast voolu lausa kaheks nädalaks. Pildil toonane tormiilm Pärnus.
2015. aasta detsembritorm viis ühest majast voolu lausa kaheks nädalaks. Pildil toonane tormiilm Pärnus. Foto: Ants Liigus

“Raamatu lugemiseks oli natuke pime. Istusime diivanil ja vaatasime, kuidas kaminas tuli praksub. Isegi koer vaatas,” meenutas kaks nädalat elektrita veetnud paar Pärnus toimunud tormikonverentsil.

Tiiu Varik ja Tauno Sau töötavad päästeametis ja on hädaolukordadeks üldiselt valmis. Ometi ei olnud nad täiesti valmis 2015. aasta detsembri seitsmendaks päevaks ja sellele järgnenud kaheks nädalaks.

Noored elavad külas, kus voolu kõikumine ja elektri kadumine suuremate tuultega pole mingi ime. Selgi korral ei osanud nad suuremat probleemi oodata, sest oli teada, et elektrilevi tegeleb asjaga. Küll mitte esmajärjekorras, kuid siiski. Kui kogu küla oli olnud neli päeva pimedate akendega, said ümbritsevad majad elektri tagasi. Variku ja Sau kodu jäi endiselt pimedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles