Sindi avab vanemaealistele tööklubi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga palju aitab töökoha leidmisele kaasa see, kui inimene on rõõmsa ellusuhtumisega.
Väga palju aitab töökoha leidmisele kaasa see, kui inimene on rõõmsa ellusuhtumisega. Foto: Elmo Riig

Sindis avatakse märtsikuu lõpus Pärnumaa esimene tööklubi nii pikaajalistele kui lühiaegsetele vanemaealistele töötutel vanuses 50 kuni 74 aastat.
 

Avatavas tööklubis läbivad kõik projektis osalejad toimetuleku-, enesearengu- ja tööotsingukoolituse koos praktiliste õppustega. Klubilised omandavad oskusi, kogemusi ja infot, mis aitab ühiskonnas efektiivselt tegutseda, andis teada Sindi linnavalitsuse teabespetsialist Viktor Kaarneem.

Tööklubi igale liikmele saab osutada individuaalset psühholoogilist, juriidilist ja karjäärinõustamist ning valmib osaleja individuaalne koolitus- ja töökarjäärikava. Vastavalt individuaalsetele vajadustele läbivad sihtrühma liikmed arvuti- ja erialakoolituse.

Igale sihtrühma liikmele pakutakse kuue kuu jooksul tugiisiku/mentori abi. Mentor on abiks töö otsimisel ja kohanemisel uue töökohaga.

Tööklubi liige täidab tööotsija päevikut, mis kaardistab tema tegevusi projektis osalemisel, võimaldab välja tuua spetsiifilised probleemid ja takistused töö otsimisel. Päeviku pidamine on oluline tagasiside seisukohalt ja aitab töötul analüüsida ja hinnata oma tegevuste efektiivsust töö otsimisel. Ka on päevik väärtuslik lähtematerjal nõustajale ja tugiisikule/mentorile sihtrühma liikme nõustamisel ja suunamisel.

Tööklubi eesmärk on tõsta iga klubis osaleja enesehinnangut, suurendada nende aktiivsust ja parandada võimalusi tööturul. Tööklubid toimuvad kolme kuu jooksul üks kord nädalas 4 tundi, kokku 48 tundi.

Tööklubi saab teoks Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutuse Innove projekti “Vanemaealiste tööturule toomine sotsiaalse suutlikkuse ja konkurentsivõime suurendamise kaudu” raames.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles