Endla katsetab õudusloo motiive

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse muusika on Lauri Mäesepa (esiplaanil Peetrina) kirjutatud ja trupi, muusik Ergo Niidu ja muusikajuht Feliks Kütiga edasi arendatud.
Lavastuse muusika on Lauri Mäesepa (esiplaanil Peetrina) kirjutatud ja trupi, muusik Ergo Niidu ja muusikajuht Feliks Kütiga edasi arendatud. Foto: Gabriela Liivamägi

Täna õhtul Pärnu Endla teatri suurel laval esietenduv “Et sa kaotaksid kõik” on meelelahutuslik tume põnevik, mida müstikahuviliste kõrval sobib lavastaja Jaanika Juhansoni sõnutsi iseäranis hästi vaadata noortel, kuna tegelasedki on iseseisva elutee hakul noored inimesed.

Ehkki Juhansoni soov oli katsetada teatrilaval põnevus- ja õuduslugudest pärit motiive, ei liigita ta seda tükki klassikaliseks õudukaks.

“See on üsna hoogne, visuaalne, loodan, et mõnevõrra põnev, kergelt müstilise alatooniga lugu, mis puudutab selliseidki teemasid nagu andestus ja lahtilaskmine. Et vahel ei olegi needus see, mida keegi teine on tekitanud, vaid me ise ei lase lahti mingist süüst,” iseloomustab Juhanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles