Pärnu ettevõtja pani riigi kodanike heaks tööle

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Kaido Kruusoja avastas USAs sõites, et maanteeameti väljastatud rahvusvaheline juhiluba seal ei kehti, sest Eesti on jätnud Genfi konventsiooniga ühinemata.
Ettevõtja Kaido Kruusoja avastas USAs sõites, et maanteeameti väljastatud rahvusvaheline juhiluba seal ei kehti, sest Eesti on jätnud Genfi konventsiooniga ühinemata. Foto: Erakogu

USA kiirteepatrulli politseinik uuris rahvusvahelist juhiluba, mille Eesti maanteeamet oli väljastanud. “Texases see ei kehti. Teil tuleb minna osariigi liiklusohutuse osakonda ja taotleda USA juhiluba,” teatas morni näoga naine.

Mootorrattaga ümber maailma sõitvale Pärnu ettevõtjale Kaido Kruusojale tuli see halva uudisena. Viimaks politseinik siiski leebus ja piirdus hoiatusega.

Eesti juhiluba, mis on väljastatud pärast 19. jaanuari 2013, vastab Euroopa Liidu standardnõuetele ja kehtib ELi riikides, Norras, Islandil ja Liechtensteinis. Ehkki plastkaardi tagaküljele on andmed kirjutatud ainult eesti keeles, kinnitas maanteeameti eksamiosakonna juhataja Tarmo Vanamõisa, et tänu kirjete ühtlustatud numeratsioonile saavad juhiloast aru ka need, kes eesti keelt ei mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles