Hansagümnaasiumi õpilased otsivad ilusaimat käekirja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

14. märtsil, kui tähistatakse emakeelepäeva, võistlevad Pärnu Hansagümnaasiumi õpilased kõige ilusama käekirja nimel.

Üle kolmesaja õpilase alustab ilusa käekirja võistlust esmaspäeva hommikul kell 9, kui noored panevad paberile oma parimas käekirjas lause Kristjan Jaak Petersoni luuletusest “Kuu”.

Kooli huvijuhi Lea Lipsu sõnul on selleks lauseks päevale sobivalt ”Kas siis selle maa keel laulutuules ei või taevani tõustes üles igavikku omale otsida?”

Hansagümnaasiumi emakeeleõpetaja Tiiu Sarve sõnul on käekiri märk inimesest. ”Me ei saa ju hakkama vaid suulise kommunikatsiooniga ja kuidas sa saadad lähedasele õnnitluskaardi trükitud kujul?” põhjendas Sarv kauni käekirja väärtustamise tähtsust.

Tänapäeva noorte puhul ei saa Sarve hinnangul rääkida mingist keskmisest käekirjast: ”Kui klassis on 30 õpilast, siis kümnel neist on kalligraafiline käekiri ja umbes viiel selline, mida on väga raske lugeda.” Ilus käekiri on Sarve arvates loetav, sidus ja paraja suurusega, kuid ennekõike on see terviklik kunstiteos.

Konkursi võitja saab korraldajate sõnul väga ilusa ja hinnalise raamatu. Lisaks tähistab kool emakeelepäeva klassidevahelise võistlusega, kus õpilased loovad eesti keelele oodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles