Vatla kool jääb esialgu alles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatla koolis algas tund kahes liitklassis. Kolmanda klassi poisid pakkusid, et kui kool suletakse, jätkavad nad õpinguid Lihulas, sest seal saab osaleda jalgpallitrennis, kuid piigadele meeldis rohkem Virtsu põhikooli valik.
Vatla koolis algas tund kahes liitklassis. Kolmanda klassi poisid pakkusid, et kui kool suletakse, jätkavad nad õpinguid Lihulas, sest seal saab osaleda jalgpallitrennis, kuid piigadele meeldis rohkem Virtsu põhikooli valik. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa äärevaldadega ühineva Hanila valla volikogus hääletati eile kuueklassilise Vatla kooli sulgemise üle. Et selle poolt oli viis ja vastu samuti viis saadikut, jääb kool vähemalt esialgu alles.

Istungilt puudus üks volikogu liige. Nii on volikogu esimehe Mardo Leiumaa teatel Vatla kooli saatus endiselt lahtine. Uuesti hääletab volikogu õppeasutuse sulgemise üle 28. märtsil.

Vatla kooli sulgemine tuli päevakorda, kuna sealsete õpilaste arv on langenud alla kriitilise piiri. Valla arengukava järgi saab kool jätkata tegevust, kui seal õpib vähemalt 12 last. Praegu on seal õpilasi kümme.

Vatla kool on tegutsenud Vatla mõisas 1923. aastast. Nõukogude ajal püsis seal õpilaste arv stabiilselt 120 ringis.

2003. aastani tegutses kool üheksaklassilisena, seejärel jätkati kuue klassiga.

Hanila, Koonga, Lihula ja Varbla valla ühinemisega tekib 5602 elanikuga haldusüksus Lääneranna vald, millega muutub Pärnu maakonnapiir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles