Loomad tulevad Pärnu raekotta

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contra
Contra Foto: Erakogu

Reedel, 18. märtsil toimub festivali "Muusikamoos" raames Pärnu raekojas kaks kontserti, kus spetsiaalselt lastele mõeldud kavaga astub üles Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett. Ette kantakse lugusid loomadest eri heliloojate pilgu läbi, meeleolukaid tekste loeb muusikapalade vahele Contra.

Kontserdil kõlavad Luciano Berio lastenäidend „Opus nr Zoo“, Gwen Parry-Jonesi „Winnie Puhhi süit“, Sergei Prokofjevi „Petja ja hunt“ ja Camille Saint-Saёnsi „Loomade karneval“, teatas festivali üks korraldajatest Helen Erastus.

Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett alustas oma tegevust möödunud aastal. Noor ansambel on esinenud neli korda: andnud kaks kontserti Pärnus ja kaks Leedus.

Algusest peale on repertuaarivalik olnud mängijate jaoks väga nõudlik. Mullu detsembris toimunud kontserdil esineti koguni sekstetina, koos end suurepärase pianistina tõestanud Pärnu linnaorkestri peadirigendi Jüri Alperteniga.

Contra on tuntud eelkõige luuletajana, aga ta on ka särav lavaesineja. Tema luule on lõbus ja laululine, virtuoosse keelekasutuse ja leidlike riimidega. Reedeselgi kontserdil esitatavad tekstid on Contra omanäoliseks ja temale iseloomulikult muhedaks kohendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles