Potentsiaalne avarii põhjustaja on kuni 24aastane BMW-juhist mees

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsis kraavi sõitnud BMW.
Viimsis kraavi sõitnud BMW. Foto: Politsei

BTA Kindustuse statistilistest andmetest lähtuvalt põhjustavad Eestis kõige sagedamini autoavariisid 18–24 aasta vanused meessoost B-kategooria juhilubadega 3. seeria BMW sõidukijuhid. Nende põhjustatud avariid toimuvad peamiselt Tallinna, Tartu ning teiste suuremate linnade ümbruses. «Just sellel sõidukijuhtide grupil tuleb tavaliselt arvestada ka suurema kasko- ja liikluskindlustusmaksega,» ütles BTA Kindlustuse juhataja Olavi Laido.

«Vaatamata levinud seisukohale – mida vanem auto, seda suurem on risk, on huvitav täheldada, et sõiduki vanus avariistatistikat eriti ei mõjuta,» märkis Laido.

«Analüüsides meie andmeid, selgub, et teistest mõnevõrra enam põhjustavad avariisid hoopis kolme kuni viie aasta vanused sõidukid. Veelgi enam: numbrid kinnitavad, et enim riskeerivat sõidustiili harrastavad teistest enam 3. seeria BMW meesautojuhid, naised on samade autode roolis aga palju alalhoidlikumad ning põhjustavad peamiselt vaid pisimõlkimisi,» lisas ta.

Ülebaltikumilise firmasisese statistika kohaselt olid kõikidest 2010. aastal registreeritud autoavariide põhjustajatest 57,7% mehed ning 42,3% naised. Samuti selgub, et 71,6% juhtudest olid õnnetusjuhtumid seotud just meesterahvastega. Ka alkoholijoobes põhjustatud autoavariide statistikas on mehed ülekaalus (87,2%).

2010. aastal registreeriti Eestis 31613 liiklusõnnetust, milles oli kokku vigastatuid 1712 ning hukkunuid 78. Liiklusõnnetuste arv päevas oli 2010. aastal keskmiselt 94.

Statistiliselt kõige ohtlikum päev liikluses oli reede – 117 õnnetust. Pühapäev oli kõige ohutum – 56 õnnetust päeva kohta. Kõige suurem on avariioht õhtuse tipptunni ajal kella 17–18 vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles