Suurim tung on Kuninga tänava põhikooli

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikool.
Pärnu Kuninga tänava põhikool. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kõige enam soovivad Pärnu lapsevanemad oma last panna Kuninga tänava põhikooli ja ühisgümnaasiumi, mõlemas koolis jagub aga ruumi ainult kahele esimesele klassile.

Kuninga tänava põhikooli on esimese eelistusena märkinud 84, ühisgümnaasiumi 72 lapse vanemad. Abilinnapea Jane Metsa sõnutsi saaksid mõlemad koolid vastu võtta maksimaalselt 50 last.

2008. aastast kehtib Pärnus süsteem, et lapsi ei vali esimesse klassi mitte kool, vaid linnavalitsuse moodustatud komisjon, kuhu kuuluvad kõikide koolide esindajad. 1. märtsiks pidid kooliminevate laste vanemad esitama avalduse, kus tuli märkida kolm eelistust. 1. aprilliks paneb linnavalitsus oma kodulehele üles esmased nimekirjad, kes millisesse kooli pääses.

Metsa jutu järgi lähtub komisjon valiku tegemisel kodulähedusest ja sellest, kas lapsel õde või vend selles koolis õpib. “Need kaks on põhiküsimused, vanemate töökoha lähedus on juba mitteoluline,” sõnas Mets.

Kuninga tänava põhikooli muudavad populaarseks kooli maine ja asukoht kesklinnas, mõlemad Mai rajooni gümnaasiumid on hinnatud, kuid Koidula gümnaasiumis on ruumi kolme paralleeli võtmiseks.

Mets ütles, et kui laps soovitud kooli ei pääse, arutab komisjoni esindaja temaga läbi, millised oleksid järgmised valikud. Lõpliku otsuse teeb koolijuht õppeaasta alguses, sest vahepeal võib äraütlejaid olla, peale nimekirja koostab komisjon aga ootelehe.

Esmaspäeval kinnitas linnavalitsus esimeste klasside komplekteerimise komisjoni koosseisu ning Pärnu koolide esimeste ja kümnendate klasside arvu. Ainsa muudatusena on sügisest üks kümnes klass vähem täiskasvanute gümnaasiumis.

Täiskasvanute gümnaasiumi kümnendate klasside paralleelklasside arvu vähendamine neljalt kolmeni oli Metsa sõnutsi tingitud sellest, et õpilaste hulk kahaneb. “Kaalumisel olid ka teised koolid, kuid 17-18aastased noored võiksid tõsiselt mõelda täiskasvanute gümnaasiumile või kutsekoolile, kust koos gümnaasiumiharidusega saab eriala. Kel alles aasta on vahele jäänud, võiks minna Hansagümnaasiumi,” rääkis Mets.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles