Soome nädal tutvustab pärnakatele põhjanaabreid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2.-10. aprillil toimub Pärnus Soome nädal.
2.-10. aprillil toimub Pärnus Soome nädal. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnus toimub 2.-10. aprillini Soome nädal, mis on jätk 2008. aasta sügisel alanud teemanädalatele ja arvult juba seitsmes.

Soome nädal tähistab ühtlasi Vaasa ja Pärnu sõpruse 55. aastapäeva. Kingitusena Vaasast on Pärnusse tulemas Vaasa Sinfonietta. Tegemist on sümfooniaorkestriga, milles mängib ligemale 40 muusikut. Orkestri liikmed töötavad ja õpivad Vaasas ning muusika on neile hobiks.

Soome nädala raames saabub Jyväskylä Alvar Aalto muuseumist Pärnusse fotonäitus Soome ühe kuulsaima arhitekti ja ühe Skandinaavia moodsa arhitektuuri mõjukama esindaja loominguga. Alvar Aaltoga saab tutvust teha Villa Artises toimuval filmi pärastlõunalgi.

Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esindus korraldab Sooma nädala ajal äriseminari „Kuidas leida ärikontakte Soomes“, kus räägitakse Eesti-Soome majandussuhetest ja selgitatakse Soome turule sisenemise ja ärisuhete arendamise võimalusi.

Nädala raames toimub teisigi sündmusi, täpsema kava leiab Pärnu linnavalitsuse ja Villa Artise kodulehekülgedelt. Korraldajate teatel täiendatakse kava pidevalt.

Pärnu linnakodaniku maja ootab meenutusi Vaasa–Pärnu sõprussuhetest. Vaasa on Pärnu kõige vanem sõpruslinn ning omavahel on arendatud ärikontakte, koolidevahelist suhtlemist, kultuuri, sporti, kirikute koostööd, meditsiinialast ja sõprusühingute koostööd ning vahetatud ametlikke delegatsioone.

Jäädvustamaks pikaajalisi koostöösuhteid Pärnu ja Vaasa vahel, kutsub linn pärnakaid üles meenutama ja kirja panema huvitavaid seiku. Samuti võib talletada lähedaste või sõprade-tuttavate mälestusi.

Eelnevad teemanädalad on olnud pühendatud Portugalile, Rootsile, Norrale, Leedule, Saksamaale ja Põhja-Atlandile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles