Endisesse lasteaeda rajatakse hooldekodu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu otsustas eile müüa Väike-Posti 8a kinnistu 223 700 euro eest riigile kuuluvale aktsiaseltsile Hoolekandeteenused, mis kavatseb sinna rajada kerge puudega psüühiliste erivajadustega inimeste hooldekodu.

Psüühiliste erivajadustega inimestel eristatakse kerget, keskmist, rasket ja sügavat puuet. Teemat volikogule selgitanud abilinnapea Romek Kosenkranius ütles, et kerge puudega inimesed pole teistele ohtlikud ja nad võivad vabalt ringi käia. “See pole kinnine asutus, vaid hoolekandeasutus,” rõhutas Kosenkranius.

Väike-Posti 8a kinnistul asuv hoone oli 1999. aasta suveni kasutusel lasteaiana. Kuni 2007. aasta kevadeni tegutses seal Pärnu vabakool, hiljem on hoone seisnud tühjana.

Abilinnapea Jane Metsa sõnutsi on Pärnus puudus sõime-, mitte lasteaiarühmadest. “Sellesse majja saaks teha kaks sõimerühma. Tunduvalt odavam oleks need aga teha Tralli pereabikeskuse ruumidesse, kui pereabikeskus mujale õnnestub kolida,” selgitas Mets.

AS Hoolekandeteenused loodi Eesti erihooldekodude haldamiseks, praegu on Eestis tema hallata 17 erihooldekodu ja üks eakate kodu. Pärnus ja selle lähiümbruses tahaks ettevõte rajada veel kaks psüühiliste erivajadustega inimeste hooldekodu, variandina on neile pakutud Raba tänava endist tehnika- ja tööõpetusmaja.

Volikogu otsustas ranna rajoonis asuva 2526 ruutmeetri suuruse hoonestatud kinnistu müüa otsustuskorras. Kosenkraniuse sõnutsi on linnavalitsus lasknud Väike-Posti 8a kinnistut hinnata ja selle väärtuseks ühiskondlike hoonete maana saadi vähem kui Hoolekandeteenuste pakutud 223 700 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles