Pärnulannad võitsid koondisega Küprosel teise koha

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvuskoondis. Nr 23 on Ulrika Tülp, nr 22 Kristina Bannikova, nr 20 Ketlin Saar ja nr 1 Getter Laar.
Eesti rahvuskoondis. Nr 23 on Ulrika Tülp, nr 22 Kristina Bannikova, nr 20 Ketlin Saar ja nr 1 Getter Laar. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti jalgpalli rahvusnaiskond kaotas täna Küprosel toimunud turniiri Aphrodite Cup finaalis penaltiseeria järel Lätile ja koondisse kuulus mitu pärnakatki.

Kuue naiskonna turniiril alistas Eesti esmalt alagrupiturniiril Bahreini 3:0 ja viigistas Leeduga 0:0. Esimeses mängus sai jala valgeks ka Pärnu jalgpalliklubi (PJK) naiskonna kaitsja Ketlin Saar. Veel skoorisid eestlannadest Kelly Rosen ja Katrin Loo.

Eesti ja Leedu kogusid alagrupis mõlemad neli punkti, kuid parem väravate vahe viis finaali eestlannad.

Tänases finaalis kumbki pool vastaste väravat lahti muukida ei suutnud ja normaalaeg lõppes 0:0 viigiga. Penaltilöömises olid lätlased paremad 5:4.

PJK mängijatest kuulusid peale Saare pärnaka Indrek Zelinski juhendatavasse koondisesse veel Anete Paulus, Elizaveta Rutkovskaja, Merily Toom, Kairi Himanen, Kristina Bannikova ja Ulrika Tülp.

Pärnust on pärit ka koondise esiväravavaht Getter Laar, kes pallib Prantsusmaal.

Baltimaade üleolek oli turniiril täielik, sest kolmanda koha mängus alistas Leedu penaltitega Malta. Viies oli Küpros ja viimaseks jäi Bahrein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles