Klassiõe uppumissurmast päästnud tüdruk saab teenetemärgi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore elupäästja teenetemärk.
Noore elupäästja teenetemärk. Foto: Illustratsioon

Turvafirma G4S annab pühapäeval, 20. märtsil Tartus üle teenetemärgi Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis õppivale tüdrukule, kes päästis oma klassiõe uppumissurmast.

3. klassis õppiv Renata Randmaa saab teenetemärgi “Vapruse eest” G4S Noorteklubi aastapäevaürituse raames, kus osaleb üle 150 lapse.

“Olukorras, kus isegi täiskasvanud inimene võib sattuda paanikasse, tegutses Renata kiirelt ja arukalt, leides seejuures võimaluse rahustada suures ohus olnud sõbrannat,” ütles AS G4S Eesti turundus- ja arendusdivisjoni direktor Andres Lember. “Peame väga oluliseks noorte kangelastegude ja väärtuste esiletõstmist just teiste laste ees, mistõttu kutsusime tubli elupäästja ja tema päästetud sõbranna G4S Noorteklubi 9. sünnipäevale, kuhu koguneb palju noori.”

2. märtsil kella 15 paiku vajus üheksa-aastane Cäroly Pärnu-Jaagupis tuletõrje veevõtukohas läbi mädanenud luugi ning kukkus jääkülma vette. Tüdruk suutis veevõtukaevus olnud redelit mööda üles ronida, kuid august välja ei saanud, sest kaane servad olid tugevasti seinte küljes kinni.

Sõbrannale appi tõtanud Renata ei kaotanud pead ja tegutses läbimõeldult. Tüdruk jooksis vanemaid appi kutsuma, kuid leidmata täiskasvanuid, kes saaksid aidata, kangutas ise veevõtukoha kaane ühe serva lahti. Aidanud sõbranna välja, mindi koos Renata juurde sooja.

Lapselupäästjate tunnustamise traditsiooni algatas G4S 2006. aastal. Inimelu päästmise eest on G4Si teenetemärgi pälvinud 14 last ja noort.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles