Tammsaare kool käis emakeelepäeval Paikusel keelekümblusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikusel toimus Tammsaare kooli ja Paikuse kooli ühisüritus, mis oli pühendatud emakeelepäevale.
Paikusel toimus Tammsaare kooli ja Paikuse kooli ühisüritus, mis oli pühendatud emakeelepäevale. Foto: Andra Väärtmaa

Teisipäeval, 14. märtsil toimus Paikuse põhikoolis emakeelepäevale pühendatud üritus, kuhu olid kutsutud Pärnu Tammsaare kooli 5.–8. keelekümblusklasside õpilasedki.

Idee algatas Paikuse kooli vene keele õpetaja Eve Tannebaum. Tammsaare kooli õpilasi saatsid eesti keele õpetajad Reet Merilaine ja Andra Väärtmaa.

Ürituse juhatas sisse Kristjan Jaak Petersoni luuletus "Kuu", mida kuulsime Kalju Orro esituses Youtube`i vahendusel. Paikuse õpilased olid ette valmistanud kirjaniku elu ja loomingut tutvustava esitluse. Pidulikkust lisas tütarlasteansambel, kelle laulud kõlasid emakeele auks.

Kontserdikava lõpetuseks tulid lavale Paikuse neljandikud, kelle lõbus lavastus rääkis Buratino ja tema sõprade tegemistest arvutimaailmas ja sellest, mis probleeme seal ette võib tulla.

Ürituse teise poole sisustas Tammsaare kool. Kõigepealt jagasime õpilased õpetaja Eve abiga segarühmadesse. Seejärel tuli võistkondadel dešifreerida vanasõnad, mis olid sünonüümide abil ümber sõnastatud. Teiseks pidid õpilased kolmekeelsed laused panema eesti keelde, näiteks "Сегодня is meil важный day – emakeeleдень". Siis said võistkonnad oma keele- ja kultuuriteadmisi näidata Kahoot.com-i veebikeskkonnas.

Paikusel toimus Tammsaare kooli ja Paikuse kooli ühisüritus, mis oli pühendatud emakeelepäevale.
Paikusel toimus Tammsaare kooli ja Paikuse kooli ühisüritus, mis oli pühendatud emakeelepäevale. Foto: Andra Väärtmaa

Viimases osas valis iga rühm pimesi ühe fraseologismi, mis sisaldas sõna "keel", ja näitas seda pantomiimina ülejäänutele. Äraarvamist ootasid väljendid nagu "keelt peksma", "keel vesti peal" või "keel on sõlmes". Punkti sai rühm, kes õiget tähendust teadis. Lõpuks autasustati kolme paremat meeskonda, kiideti kõiki esinejaid-osalejaid ja öeldi tänusõnu õpetajatele.

Kogu üritus möödus soojas sõbralikus meeleolus: sai nalja, samal ajal ei puudunud teadmiste kontrollgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles