Rändur ühendab kunsti keskkonnakaitsega

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli tahab oma kunstiga edasi anda hoolivust. “Et hooliksime emakesest maast ja mõtleksime tuleviku peale,” selgitab kunstnik.
Lilli tahab oma kunstiga edasi anda hoolivust. “Et hooliksime emakesest maast ja mõtleksime tuleviku peale,” selgitab kunstnik. Foto: Mailiis Ollino

Lilli Tölp tunnistab, et kunsti õppima minnes poleks ta arvanudki, et ehitajaks hakkab. Müüre 32aastane naine siiski ei lao. See-eest ehitas ta bambusest riisiköite abil kolme meetri kõrguse heliinstallatsiooni. Ei, mitte Pärnus, vaid kaugel Taiwanis.

Tegelikult moodustab see installatsioon vaid killukese kõikidest vormidest, mida Lilli loodud kunst võtab. Fotograafiat tudeerima asudes tekkis tal huvi video ja animatsiooni vastu, sealt edasi avastas Lilli helikunsti.

Indoneesias etnomusikoloogiat ja teatriteadust õppides avastas Lilli harmoonilise muusika maailma. Huvi liikumise ja tantsu vastu tekkis aga juba kolmandas klassis. Intervjuud kokku leppides vormis ta parasjagu savikojas oma kevadise näituse tarvis kausikesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles