Professor Ain Raal huvitus hülgerasva kasutamisest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav tutvustas kauaoodatud külalist, Tartu ülikooli professorit Ain Raali, kes rääkis taimravist.
Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav tutvustas kauaoodatud külalist, Tartu ülikooli professorit Ain Raali, kes rääkis taimravist. Foto: Silvia Paluoja

Tartu ülikooli farmakognoosia professor Ain Raal käis üleeile esimest korda Kihnus. Kihnlased suutsid teda üllatada oma avatuse ja sellega, et neil ei ole hülgerasval rahvameditsiinis kohta.

“Küsisin, kas ja kuidas nad võiksid hülgerasva kasutada. Tean, et seda nagu rasva ikka on salvialusena tarvitatud, aga selgus, et kihnlased sellega ei ravi,” möönab teadlane, kellega kohtumist Liivi lahe suurima saare elanikud pikisilmi ootasid.

Küll üllatasid kihnlased professorit oma avatusega: ühelt poolt rahvuskultuuri ja teisalt laia maailma suhtes, võttes üle kõik uue, mis hea, ja säilitades oma tavad. See oli meeldiv tõdemus vestlusringis selle üle, kuidas kihnlased ja teadusemees mandrilt arstirohutaimi kasvatavad. Kevadest sügiseni oleks teadlasel saarel palju tegemist, sest merega ümbritsetud maalapil kasvab tohterdamisele kaasa aitavaid taimi lademes. Ainult et ... küsimus seisneb siingi selles, kas ravimtaimed või tabletid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles