Sauga murede arutelu kestis riigikogus hiliste tundideni

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval oli Sauga vallamaja ees meeleavaldus.
Laupäeval oli Sauga vallamaja ees meeleavaldus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Paar päeva pärast peaministri Sauga visiiti võtsid külaelanike ja volikogu vastasseisu Toompeal üles riigikogulasedki. Istung kestis pea südaööni.

"Täna pöörame eraldi tähelepanu Sauga valla külade pöördumisele," juhatas parlamendiliige Külliki Kübarsepp esmaspäeval sisse arupärimise riigikogu saalis olnud õiguskantslerile.

"Vallad, mille külad eelistaksid lahkuda teise omavalitsuse koosseisu, on mõneti sundolukorras, sest neilt on nõutud vähemalt 5000 elanikku kas eraldi või liitunult. Sellise nõude täitmine hõredama asustusega piirkondades ei ole lihtne ülesanne. Sellest tulenevalt ei soovita ühegi küla lahkumist. Selle kõige tagajärjel on mitu volikogu menetlenud külade soove liikuda ühest omavalitsusest teise kogukonna suhtes üleolevalt ja ilmselt ka seadustes esitatud nõudeid ja protseduure rikkudes," jätkas Kübarsepp kõigi arupärijate ehk peale enda veel seitsme riigikogulase nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles