Nahkhiir põõnab kortermaja koridoris

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köstri tänaval magusasti magav nahkhiir ei lasknud end häirida isegi katuselt lumelükkamisest, ehkki see oli üsna häälekas toiming.
Köstri tänaval magusasti magav nahkhiir ei lasknud end häirida isegi katuselt lumelükkamisest, ehkki see oli üsna häälekas toiming. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Köstri tänava maja elanike rõõmuks magab nende trepikoja seinal häirimatult talveund väike nahkhiir.

Vanemad kodakondsed teavad, et sama maja on nahkhiirtele olnud meeltmööda aastaid. Kui varem sättisid tiivulised end talvekorterisse keldris, siis pärast selle renoveerimist on enamik neist leidnud magamispaiga mõnes teises hoones või õõnsuses. Vanale kodule on truuks jäänud vaid üks loomake, kes ei lase end uudistajatest vähimalgi määral segada.

«Ta on meil siin sügisest saadik,» rääkis maja korteriühistu esimees Marika Jõgisalu. «Tuli vaikselt ja seadis end sisse. Lapsed käivad teda siin ikka piilumas. Olen teda ka ise pildistanud ning minu meelest pole ta üldse asendit muutnud. Nii nagu sügisel jäi, nii on ka praegu.»

Jõgisalu meelest on väga vahva, kui selline loomake inimestega ühe katuse all talveund magab. Elanikel poleks selle vastu midagi, kui neid taas rohkem tuleks.

Loodusteadlaste sõnul ei ole nahkhiired linnas nii haruldased, kui sageli arvatakse. Magamiseks otsib nahkhiir õõnsusi ja pööninguid ning puhkab seal enamasti septembrist aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles