Toomas Kivimägi: Rohkem julgust öelda “ei” (1)

Toomas Kivimägi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Pärnu pole provints, vaid paljudele ihaldatud paik, kus elada-olla. Meid on õnnistatud enneolematult mitmekülgse ja atraktiivse looduskeskkonnaga. Meie inimesedki on läbi aastate elukeskkonda palju panustanud. Meil on väga vilgas ja mitmekesine kultuurielu. Siia tahetakse tulla.

Just seepärast on meie privileeg, ent vahel kohustuski öelda “ei”. Linnapea aegadest meenub kehtestatud põhimõte, et tingimustes, kus Pärnu ettevõtjad on kulutanud palju vaeva ja raha aasta läbi linnarahva ja külaliste teenimiseks, ei luba me kolm kuud kestvat õlletelki Hedoni kõrvale. Põhjusel, et just suvekuudel saavad meie enda restoranid-kohvikudki talveks rasva koguda.

Selle valguses on arusaamatu, et tänavatoidufestivaliga tahetakse astuda teist aastat järjest sama reha peale. See idee Pärnu suvisel peatänaval oli mulle arusaamatu aasta eestki. Ja ma ei jätnud seda enda teada. Tulemus: kolme korra asemel toimus festival korra. Erilise eduta. Eelmisel aastal põhjendati soovi Weekend Festivali suure rahvahulgaga. Ent sel aastal on tänavatoidufestival kavandatud 26.–27. augustile. Tahaks küsida: mis rahvamassid neil päevil Pärnusse tulevad? Oletasin, kontrollisin ega eksinud: 26. augustil on ülimenukas muinastulede öö. Asi sai kohe selgemaks ...

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles