See on nüüd SEE. Peaaegu

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endiste armastajate Jimmy (Lauri Mäesepp) ja Sandrine’i (Liis Karpov) suhte lõpust võib saada uue romansi algus.
Endiste armastajate Jimmy (Lauri Mäesepp) ja Sandrine’i (Liis Karpov) suhte lõpust võib saada uue romansi algus. Foto: Siim Vahur

Endla vastseim lavastus “Peaaegu armastus” on varakevadiselt karge ja võluvalt kerge romantiline lugu novellides. Armastusest kõnelevad kõik kaheksa puändiga juttu, novellilikku lühinäidendit, mis on põimitud peaaegu näidendiks – nii iseloomustab seda autor John Cariani.

Originaalpealkiri “Almost. Maine” toob esile teisegi olulise asjaolu: nimelt toimub lühilugude tegevus külmal talveõhtul vaikses põhjamaa nurgakeses Maine’i osariigis USAs. Lavastaja Enn Keerdi sõnutsi näitavad lavastuse lood armastuse tulekut ja minekut, aga mitte toimimist. “Ideaalset armastusseisundit eriti ei näe,” ütles ta esietenduse-eelses intervjuus.

Peaaegu armastus. Kas tundest jääb pisut vajaka? See viitab kestvale otsingule. Asjata ei ole kavalehel muu hulgas kirjas Sokratese armastuse määratlus, mis tähtsustab armastuse eelduseks püüdlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles