Heli Künnapas: Tooge meile päälinnast tarkust!

Heli Künnapas
, kirjanik (Vabaerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Künnapas.
Heli Künnapas. Foto: PP

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab ütles ühes “Aktuaalses kaameras” välja, et enamik Keskerakonna ministreid kandideerib kohalikel valimistel. Kuna kahe tooli eelnõu vastu hääletasid nii Keskerakond, Vabaerakond kui Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), paneb Aabi väljaöeldu kurvastama. Vabaerakond on kindlal seisukohal, et meie riigikogu liikmed kohalikel valimistel peibutuspardiks ei lähe.

Tänu kahe tooli eelnõule on taas võimalik, et riigikogu liige saab kuuluda kohalikku volikokkugi. Hästi kõlavad põhjendused, et nii liigub info paremini ja otsused arvestavad rohkem eri pooli.

Tegelikkus on aga see, et kõik, kes on riigikogu istungeid külastanud või neid telerist vaadanud, teavad, et saal on pidevalt tühi. Riigikogu liikmetel pidavat olema nii palju tööd, et istungite ajal toimuvad hoopis komisjonide istungid või tehakse oma kabinetis tööd. Seega, suures saalis käiakse heal juhul vahepeal hääletamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles