Motomehed tõid Läti krossilt neli auhinda

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse motoklubi esinumber Toivo Nikopensius otsustas sel aastal kihutada kõigil Eesti ja lähinaabrite kestuskrossidel, mitmepäevasõitudel ja enduurosprintidel.
Paikuse motoklubi esinumber Toivo Nikopensius otsustas sel aastal kihutada kõigil Eesti ja lähinaabrite kestuskrossidel, mitmepäevasõitudel ja enduurosprintidel. Foto: Rauno Kais

Pärnumaa võidusõitjad võitsid Jurmalas kestuskrossi Läti lahtiste meistrivõistluste avaetapil kaks teise ja kaks kolmanda koha auhinda.

Pärnu poiss Genry Arras, kes võistleb Läti motoföderatsiooni litsentsiga, lõpetas motomaratoni juunioride 85kuupsentimeetriste masinaklassis lõunanaabri Markuss Daniels Jauntiransi järel teisena ja kolmandaks tuli Roberts Saušs.

Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius pidi seenioride konkurentsis seekord tunnistma oma põlise rivaali, paljukordse Läti meistri Einars Vintersi nappi paremust ja kolmanda koha sai Janis Rasmanis. Nikopensiuse klubikaaslased Tõnu Kallast ja Jarmo Lehiste kihutasid vastavalt E1 ja E3 klassis kolmanda auhinna vääriliselt. E1 klassis olid Jurmalas kaks kiiremat Edgars Silinš ja Gints Filipsons, E3 klassis edestasid meie meest Lauris Ermanis ja Valdis Dzeve.

Enduurotsiklitel sõitvate meeste arvestuses võttis võidu Sandris Klavinš, Paikuse klubi värvides sõitev Jüri Koger lõpetas kaks tundi kestnud krossi seitsmendal kohal. Sõmerpalu klubi motomeestest osutus Lätis parimaks Timmo Mõts, kes teenis E2 klassis Edgars Ruditise järel teise koha auhinna.

Võistkondade arvestuses kuulus Paikuse klubile kolmas koht.

Sel nädalavahetusel kihutavad motomehed Valgamaal Vilaski rajal kestuskrossi Eesti meistrivõistluste esimesel etapil. Kodukandi tehnikaspordifännid saavad oma lemmikutele pöialt hoida 16. aprillil Potsepa liivakarjääri rajal meistrivõistluste teisel etapil.

"Selle aasta võistluskalender on üpris tihe, peale Eesti ja lähinaabrite kestuskrosside kavatsen võistelda kõigil enduurosprintidel ja mitmepäevasõitudel," rääkis paljukordne Eesti, Läti ja Balti meister Nikopensius. "Hooaja tippsündmus on kahtlemata 8. ja 9. juulil Paikusel enduuro Euroopa meistrivõistluste etapp, mille korraldamise põhiraskus lasub meie klubil."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles