Barbara Lehtna: Ettevõtjana ei-inimeseks ehk Kõik on võlgu

Barbara Lehtna
, kultuuriettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbara Lehtna.
Barbara Lehtna. Foto: PP

Ettevõtja elu on raske. Seda teesi on viimasel ajal väljendanud nii seltskond ettevõtjaid, kes eelmisel nädalal leheveergudel sõna on võtnud, kui Pärnu ekslinnapea, kes leiab, et Pärnu on ihaldatud elupaik, mille liivaluidete nimel seistakse lausa massiliselt linnapiiril järjekorras.

Pärnu elu kujundab tahes-tahtmata sesoonsus: suvel on pidu peo otsa ja talvel saab linnast iseäralik ja õhtupimedusse kaduv meditatiivne paik. Paratamatult tekitab see palju raskusi just näiteks toitlustus- ja majutusettevõtetele, mille omanikud talvel veeringuid kokku loevad, et palgad makstud saaksid. Iseenesest on see ju paatoslikult ilus kujund, kuidas keegi kellegi pärast ja eest kannatab, kuid seejuures kipub meelest minema, et see on valik. Märterlik ja aeg-ajalt ennast salgav, kuid valik siiski.

Täpselt samasugune valik on võimalik teha turunduse puhul: kas jätta endast ilme kui ettevõtjast, kellele on liiga tehtud (kusjuures kliendina see minus just isu ei tekita), või ettevõtjast, kellega käituti valesti, kuid kes suutis sellest üle saada ja probleemi oskuslikult lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles