Koidula kooli õpilane sai soome keele olümpiaadil kuuenda koha

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Pärnu Koidula gümnaasiumi G1.a klassi õpilane Anastasija Gorjatševa osales 7. aprillil Tartus soome keele olümpiaadi Agricola üleriigilises voorus ja saavutas seal 23 osavõtja hulgas kuuenda koha.

Nii eel- kui lõppvooru ülesannete teemad olid seotud Soome ajaloo ja tänapäeva, maa ja ühiskonna tundmise ja Soome Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisega. Kirjalike ülesannete kõrval tuli lõppvoorus näidata oma suulist keeleoskust. Selleks tuli kodus ette valmistada ühe Soome-teemalise emotikoni lühiesitlus, see žüriile ette kanda ja vestelda samal teemal. Soomlaste välja mõeldud 56 emotikoni hulgast valis Anastasija juba lapsepõlvest tuttava Muumimamma.

Pärast ülesannete lahendamist osalesid õpilased Tartu ülikooli soome keele lektori Tiina Nahkola juhendamisel töötoas "Leikkiä ja improvisaatiota suomen kielellä" ("Mäng ja improvisatsioon soome keeles").

Anastasija Gorjatševa juhendaja on õpetaja Helle Marttila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles