Endla kingib Eestile loo 1950. aastatest

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk kirjutab Endla teatri ja Kuressaare linnateatri ühislavastuse jaoks loo 1950. aastate kolhoosielust.
Andrus Kivirähk kirjutab Endla teatri ja Kuressaare linnateatri ühislavastuse jaoks loo 1950. aastate kolhoosielust. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Pärnu Endla teatris valmib koostöös Kuressaare linnateatriga Eesti Vabariigi 100. aastapäeva teatrisarja “Sajandi lugu” raames lavastus, mille tegevus toimub 1950.–1960. aastatel Eestis. Detsembris esietenduva loo teksti kirjutab Andrus Kivirähk, lavastab Peeter Tammearu Kuressaare linnateatrist, kunstnikutöö teeb Liina Unt Endlast. Osades mängivad Endla teatri ja Kuressaare linnateatri näitlejad.

Lavastuse eellugu ulatab kolme aasta taha, kui Eesti teatrid otsustasid Eesti etendusasutuste liidu eestvedamisel oma riigile 100. sünnipäevaks kinkida Eesti Vabariigi sajandipikkuse loo.

Sajand jagati kümnenditeks ja otsustati, et kõik lavastused luuakse kahe teatri koostöös. See, millised teatrid loomingulise paari moodustasid ja missugune kümnend ühislavastuse aineseks sai, selgus loosi teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles