Linna peal märgatud kuldfaasan jäi kadunuks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Pärnus jalutanud kuldfaasan.
Vana-Pärnus jalutanud kuldfaasan. Foto: Erakogu

Pärnu Postimees kirjutas kuu algul, et linlane märkas Vana-Pärnus kuldfaasanit. Hiljem ilmusid välja põneva tiivulise omanikud, kes teatasid, et nende lemmikloom on puurist plehku pannud. Lindu pole nad siiani üles leidnud.

3. aprillil märkas Vana-Pärnu elanik kodukandis kuldsete sulgedega ehitud lindu, millesarnast ta kunagi näinud polnud ja saatis foto toimetusele.

Keskkonnaagentuuri ekspert Jaak Tammekänd teatas, et tegemist on kuldfaasaniga, kes on arvatavasti puurist põgenenud, kuna Eesti looduses on sellise liigi leidumine välistatud.

Peagi andsid toimetusele endast märku Mart ja Tiina Tõnismäe, kellele lind kuulub, paludes kohalikel faasani märkamisest teada anda. 

Rohkeim teateid põneva linnu liikumisest Pärnus pole toimetus ega omanikud saanud. "Pole lindu kätte saanud ja keegi pole teda vist näinud rohkem," tõdes Tiina, kes on tiivulise saatuse pärast väga mures.

Paar küsib faasani leidmiseks linnakodanike abi. Kõigil, kes märkavad linnas eksootilist kuldfaasanit, palutakse teavitada tiivulise asukohast Mart Tõnismäed telefoninumbril 522 4592.

Seda liiki linnud pole lennuvõimelised ja suudavad teha vaid madalaid sööste. Seega võib eeldada, et ta pole Pärnust kaugele jõudnud. "Kaugele ta ehk ei lähe, aga kahjuks on ta pimedas abitu ja hea saak koertele-rebastele," kommenteeris Tiina Tõnismäe.

Mart ja Tiina Tõnismäe lind, Pärnu Postimehe fotograaf pildistas teda vahetult enne möödunud jõulupühi. Foto: Mailiis Ollino
Mart ja Tiina Tõnismäe lind, Pärnu Postimehe fotograaf pildistas teda vahetult enne möödunud jõulupühi. Foto: Mailiis Ollino Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles