Tallinna Mustamäe gümnaasiumis saab peagi õppida hiina keelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hiinakeelsed ajalehed.
Pildil hiinakeelsed ajalehed. Foto: SCANPIX

Tallinna ülikooli rektor Rein Raud ja Tallinna Mustamäe gümnaasiumi direktor Kaidor Damberg allkirjastasid neljapäeval koostöölepingu, mille toel saavad Mustamäe gümnaasiumi õpilased gümnaasiumiastmes õppida valikainena hiina keelt.

Järgmisest õppeaastast alates asub Mustamäe gümnaasiumis tööle hiina keele õpetaja, kes saabub Eestisse Tallinna ülikooli Konfutsiuse instituudi toel. Konfutsiuse Instituut varustab gümnaasiumi ka vajalike õppevahenditega, nagu õpikud, töövihikud ja e-raamatud, edastas Mustamäe gümnaasium BNSile.

Hiina keelt on Mustamäe gümnaasiumis ka varemalt õpetatud. Gümnaasiumi inglise keele õpetaja Girta Päi eestvedamisel on 50 põhikooliõpilast osalenud hiina keele ringi töös ning osati just õpilaste suure huvi tõttu otsustati hiina keel valikainena gümnaasiumiosa tunniplaani lisada.

«Kui võrrelda suhtumist hiina keelesse täna ja mõned aastad tagasi, siis tundub, et selle keele tähtsust on mõistma hakatud. Kolm aastat tagasi imestasid paljude õpilaste vanemad, et miks me pakume õppimiseks eksootilist keelt, mida kunagi kasutada ei saa. Tänavu selgitasid aga neljanda klassi õpilased mulle innukalt, et hiina keele oskusega võib tulevikus tähtsat tööd saada. Loodame koostöös Tallinna ülikooliga õpilastele tagada kestva keeleõppe võimalikkuse,» rääkis Girta Päi.

Tallinna ülikooli eelõppekeskuse juhataja kohusetäitja Berit Olli kinnitusel on koostööleping Mustamäe gümnaasiumiga üks paljudest sammudest soovitud suunas. «Usun, et tihedam koostöö üldhariduskoolide ja ülikooli vahel soodustab teadliku kutsevaliku tegemist ning õpingute jätkamist ülikoolis. Käesoleva aasta jooksul soovime alustada koostööd 6-7 Tallinna kooliga. Neile lisanduvad juba tavapärased e-õpe, külalisloengud ja teabepäevad, mille kaudu suhtleme koolidega üle kogu Eesti,» sõnas Oll.

Esialgne koostööleping Mustamäe gümnaasiumiga kehtib ületuleva aasta juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles