Türi ja Viljandi vahel seiskub rongiliiklus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Riigisisest reisirongiliiklust korraldava Edelaraudtee teatel algab 7. aprillil Türi–Viljandi raudteelõigu suurremont, rongiliiklus seiskub kuni aasta lõpuni ja reisironge asendavad Türi ja Viljandi vahel bussid.

Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi juhataja Rain Kaarjase kinnitusel vahetavad bussid rongid välja remonditööde esimesest päevast alates. «Reisijate vedu korraldatakse bussidega alates 7. aprillist. Asendusbussiliini sõiduplaan on kooskõlastatud ja ükski sõit inimestel raudtee remondi tõttu tegemata ei jää,» ütles ta.


Edelaraudtee hoiab käigus kaht bussiliini, neist üks on otseliin ja mõeldud neile, kel plaanis pikem sõit. Teine bussiliin arvestab kohaliku eluoluga, kulgeb mööda külateid ja teeb rohkesti peatusi.
Busside täpne sõidugraafik on üleval Edelaraudtee kodulehehel: www.edel.ee, samuti sotsiaalmeedias facebook.com/Edelaraudtee ja jaamades. Lisateavet saab alati infotelefonilt 1447.


Rongiliikluse Türi–Viljandi raudteelõigul plaanib Edelaraudtee taastada 2012. aasta algul ja loodab kõigi töödega valmis saada sama aasta esimeses pooles.
Kaarjase selgitusel kasvab pärast põhjalikke remonditöid rongide sõidukiirus 120 kilomeetrini tunnis, paraneb olulisel määral raudtee kvaliteet ja lüheneb sõiduaeg. «Viimaseid samas mahus remonditöid tehti Türi–Viljandi lõigul 40 aastat tagasi,» lisas ta.


Türi–Viljandi raudtee suurremonti teeb GoTrack OÜ, tööde kogumaksumus on ligi 21,8 miljonit eurot. Töid rahastab osaliselt Euroopa L- idu fond, omarahastuse tagab Edelaraudtee Infrastruktuuri AS.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles