Avatud talude päevale on registreerunud 22 Pärnumaa talu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev toimub tänavu 23. juulil.
Avatud talude päev toimub tänavu 23. juulil. Foto: Gertrud Alatare/

Tänavu 23. juulil kolmandat korda toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud 146 talu ja põllumajandustootjat, Pärnumaalt on kirjas 22 talu.

Enim talusid ehk 27 on kirja pandud Harjumaalt, Tartumaalt 15, Viljandimaalt 14, Põlvamaalt 11, Lääne-Virumaalt kümme, Võrumaalt kaheksa, Ida-Viru-, Järva- ja Saaremaalt seitse, Läänemaalt kuus, Raplamaalt viis, Jõgeva- ja Valgamaalt kolm, Hiiumaalt üks.

Üritusel osalemisest saab teada anda 1. maini. "Kindlasti tasub avatud talude päeval osaleda, sest see annab suurepärase võimaluse tutvustada oma ettevõtet ja toodangut," ütles maaeluministeeriumi nõunik ja avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe.

Tegevusalade järgi on enim registreerunud maaturismi pakkujaid: 39. Iluaiandusega tegeleb kirja pandutest 29, käsitööga 27 ja piimatootmisega 25 majapidamist.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine hiljemalt 1. mail registreerida ürituse veebilehel.

Esimene avatud talude päev korraldati 2015. aastal, kui 147 talu avas külastajatele oma uksed. Mullu võttis osa 234 talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles