Iga kuues lapsevanem tahab lapsele arvutiga määratud kooli vahetada

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Üle 100 vanema on esitanud taotluse, et vahetada oma esimesse klassi mineva lapse kooli, mille ARNO-süsteem pakkus lapsele välja.

ARNO alusel on tänavu kooliminejaid 580. "Kooli muutmise taotluse on teinud 109 lapsevanemat," rääkis eile volikogu haridus- ja kultuurikomisjonis haridusnõunik Katrin Markii. Tema teatel tehti 50 avaldust, et õed ja vennad saaksid õppida ühes koolis. Veel mainiti põhjusena elukohavahetust. "Usun, et see on süsteem, mida saame edasi arendada, ja seda teemegi," märkis Markii, tuues esile praegused kitsaskohad. "Näiteks lapsed, kes on saanud koolipikendust väljastpoolt Pärnut."

Samuti tekitavad probleeme pärast 10. märtsi tehtud sissekirjutused. "Kui pärast ettenähtud aega hakatakse linna sisse kirjutama, on üsna keeruline nendele lastele määrata kõige lähem kool. Probleem on veel lähestikku asuvate koolidega, mille ümbrusesse tehakse sissekirjutusi," rääkis Markii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles