Restoranide nädal tõi Pärnusse külalisi Soomest, Rootsist ja kaugemaltki

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse restoranide parimate roogade hulka valiti Raimondi õhtumenüüs pakutud suitsusiig.
Tänavuse restoranide parimate roogade hulka valiti Raimondi õhtumenüüs pakutud suitsusiig. Foto: Silver Gutmann

Kolmandal Pärnu restoranide nädalal käis 9700 külalist, väljastpoolt Eestit tuldi suvepealinna söögikohti uudistama Soomest, Lätist, Rootsist, Venemaalt, Inglismaalt ja muudest riikidest. 

Kui algul oli korraldajate idee meelitada restoranide nädala pakkumistega kodust välja eelkõige pärnakad, siis peale kohalike kaasamise suurendas kaampaanianädal linnakülaliste arvu. Ligikaudu poole külastajatest moodustasid pärnakad, ülejäänud saabusid mujalt. Ligemale seitse protsenti külastajatest tuli aprillikuisesse Pärnusse väljastpoolt Eestit: Soomest, Lätist, Rootsist, Venemaalt, Inglismaalt ja ülejäänud riikidest. 

Kampaanianädalal osales 25 restorani ja sel perioodil külastas osalenud söögikohti tuhatkond külalist enam kui eelmisel aastal.

Pärnu restoranide nädala korraldaja Kadi Elmeste sõnutsi olid teemanädala populaarseimad päevad reede ja laupäev, kus kõige kiiremini broneeriti õhtused ajad. "Peale restoranide nädala pakkumiste broneeriti majutuspakette ja tuldi Pärnusse nii pere kui sõpradega. Sageli ühendati restoranide nädala külastus spaapuhkusega," ütles Elmeste.

Restoranide nädala külaliste tagasiside põhjal selgusid enim meeldinud restoran ja lemmikroad. Lemmikuks valiti restoran Raimond. Parimateks roogadeks tunnistati Raimondi õhtumenüüs pakutud suitsusiig, hane rinnafilee ja põletatud kreem.

Restorani Raimond peakokk Marko Lumera.
Restorani Raimond peakokk Marko Lumera. Foto: Silver Gutmann

Raimondi peakoka Marko Lumera jutu järgi oli nende eesmärk pakkuda restorani nädala külalistele niisama heal tasemel elamust kui ülejäänud päevadel. "Restoranide nädalal pakkusime külalistele õhtusööki, mille hind on põhimenüüst tellides 50 eurot. Seega võitis klient hinnas üle kahe korra, kuid vaatamata sellele me toidus ja teeninduses järelandmisi ei teinud. Peale kolmekäigulise õhtusöögi serveerisime külalistele tervitussuupisteid, vahepala ja pärast desserdi lõpetamist petit four’i, mis oli meie üllatus neile. Kõik pakutud õhtusöögiajad olid välja müüdud ja soovijaid leidunuks rohkemgi, kui saime vastu võtta," seletas Lumera.

Pärnu restoranide nädala eesmärk on tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele ja suurendada suvepealinna külastust madalhooajal. Osalevad restoranid pakuvad sel perioodil erihinnaga lõuna- ja õhtusööki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles