Teatrikohvikus loob meeleolu Soon Quartet

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Endla teatri kohvikus üles 15 aastat musitseerinud Soon Quartet.
Pärnus Endla teatri kohvikus üles 15 aastat musitseerinud Soon Quartet. Foto: Erakogu

Reedel, 21. aprillil astub Pärnus Endla teatri kohvikus üles 15 aastat musitseerinud Soon Quartet.

Juba 15 aastat koos tegutsenud Eesti-Soome kvartetis musitseerivad kaks Soome ja kaks Eesti tippmuusikut: Ülle Ots ja 

Manuel Dunkel saksofonil, Mika Kallio trummidel, Ain Agan kitarril ja Mihkel Mälgand kontrabassil.

Soome džässmuusikute koorekihti kuuluv tenor- ja sopransaksofonist Dunkel mängib nii bigbändides kui ka väiksemates ansamblites. 1996. aastal pälvis ta Pekka Pöyry auhinna, mis antakse noorele andekale džässmuusikule. Peale oma kvarteti on ta esinenud paljude džässkollektiividega nagu Bitter Sweet, Mr. Fonebone, Bingo, Burn!, Jukka Perko & Hurmioorkesteri, UMO Jazz Orchestra, Groove Convention, Quartet Coyote, Sid Hille Platypus Ensemble, Espoo Big Band, Mirja Mäkelä ja Band.

Kallio kuulub Soome löökpillimängijate eliiti. Ta on teinud koostööd Tomasz Stanko ja Eero Koivistoisega, osalenud ansamblis Gnomus, Soome tipporkestris UMO, duos Raul Björkenheimiga. Mika on salvestanud kaks sooloalbumit, kus ta musitseerib ainult löökpillidel. Kallio on Helsingi Sibeliuse nimelise akadeemia lõpetanud džässtrummi erialal.

Mälgand hakkas basskitarri mängima ühkesaaastaselt, on lõpetanud Georg Otsa nimelise muusikakooli basskitarri ja kontrabassi erialal, lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia džässiosakonna. Ta on oodatud ansamblipartner paljudes Eesti koosseisudes.

Agan on kitarrimängija ja kvarteti eestvedaja. Koostöös Dunkeliga on 15 aasta jooksul esinetud eri kavadega, kus on esitatud mõlema muusiku loomingut, kuid ühise albumini ei ole veel jõutud. Sellel kontserttuuril esitatakse peatselt ilmuvaks albumiks komponeeritud uudisloomingut, mille nad ise on kirjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles