Pärnu purjetajad võitsid Hongkongi regati

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu purjetajad (vasakult) Mihkel Kosk, Viljo Vetik ja Niklas Jansson nautisid Hongkongis võidurõõmu.
Pärnu purjetajad (vasakult) Mihkel Kosk, Viljo Vetik ja Niklas Jansson nautisid Hongkongis võidurõõmu. Foto: Erakogu

Kodulinna Draakoni klassi meeskond koosseisus Mihkel Kosk (roolimees), Viljo Vetik ja Niklas Jansson seilas Hongkongi regatil Gimoka Invitational Team Racing esimese auhinna vääriliselt. Port Arturi nime kandvale pärnakate tiimile järgnes Dmitry Samokhini meeskond Rocknrolla Venemaalt ja kolmanda koha sai Team Netherlands hollandlase Wouter Ten Wolde juhtimisel.

“Nii head tulemust ei osanud oodata, sest meile oli regati formaat üpris uus,” ütles Kosk. “Võitlus esikoha nimel oli pingeline, tugevaid konkurente oli kohale tulnud paljudest riikidest.”

Kolm päeva kestnud regatil anti kokku 42 starti ja iga meeskond sai loositud paarilisega omavahelisi arveid klaarida 21 sõidus. Pärnakatel õnnestus 16 korda esimesena finišisse jõuda. Võistluspäevadel kostitas ilmataat purjetajaid nii tuulevaikuse kui ka kümne meetrini sekundis puhuvate iilidega. Merevee soojuseks mõõdeti 20 kraadi ja keskpäeval näitas termomeeter Hongkongis 30 pügalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles