Aino Siebert: Marine Le Pen tahab lammutada euroliitu

Aino Siebert
, veebilehe Das Baltikum-Blatt toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Siebert
Aino Siebert Foto: PP

Prantslastel algavad 23. aprillist presidendivalimised. Marine Le Pen on aastaid unistanud Elysée lossi vallutamisest ja küsitluste kohaselt ilmselt jõuab sihile. Parempopulistliku erakonna Front National (FN) esimees on oma eesmärgi nimel sillutanud usinasti teed, otsides mõttekaaslasi teistest Euroopa rahvuslikest liikumistest. Samuti Moskvast.

Austria ajakirjanik Bernhard Odehnal räägib ARD dokumentaalfilmis “Marine Le Pen – Euroopa parempoolsete liider” natsionalistide ja kristlike fundamentalistide salakohtumisest kolm aastat tagasi Viinis. Peale Aleksander Dugini ja kunstnik Ilja Glazunovi võttis konverentsist “Püha allianss” osa Vene oligarh Konstantin Malovejev.

Nimetatud saates ei teinud viimasena mainitu enam saladust sellest, et tollase kohtumise eesmärk on taastada 19. sajandi väärtushinnangud. FNi esindas tollal Marion Maréchal-Le Pen, Marine’i õetütar, kes on tunduvalt radikaalsem kui tema tädi. Kõrgetel positsioonidel venelasi kostitatakse erakonna üritustel Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles