Plahvatus Kilingi-Nõmmes andis Eestile õppetunni

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde Katariina kirikust kandsid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi noored mälestuspäeval välja vaniku, et viia see 80 aastat tagasi hukkunud eakaaslaste ühiskalmule.
Saarde Katariina kirikust kandsid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi noored mälestuspäeval välja vaniku, et viia see 80 aastat tagasi hukkunud eakaaslaste ühiskalmule. Foto: Mailiis Ollino

Eile möödus 80 aastat traagilisest õnnetusest Kilingi-Nõmmes, kus koolimajas filmivaatamise ajal toimunud plahvatuses hukkus 18 ja sai viga üle 70 õpilase. Ajaloo kurba päeva kogunesid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased ja õpetajad meenutama Saarde Katariina kirikusse, kus koguduse õpetaja Arvet Ollino juhatas mälestusteenistust ja taasavati mälestusplaat hukkunute nimedega.

“Kodukoha ajaloos on laste hukkumisel eriline tähendus, katkes 18 elu ja kümned inimesed on kandnud selle traagilise sündmuse jälgi kehal ja hinges,” kõneles gümnaasiumi direktor Erli Aasamets.

Juhtunu andis õppetunni Eestile, koolides ja asutustes hakati korraldama esmaabikursusi ja tuleõnnetuse õppusi, pöörama suurt tähelepanu tuleohutusele, evakuatsioonile, doonorlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles