Tööstusala meelitab hinnaga, oodates vastu töökohti

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu lokkab Loode-Pärnus kõrvuti uute tänavatega osal kruntidest hein. Rainer Aru näitab, kuhu kerkib tuleva aasta lõpuks Aknakoja tehas.
Praegu lokkab Loode-Pärnus kõrvuti uute tänavatega osal kruntidest hein. Rainer Aru näitab, kuhu kerkib tuleva aasta lõpuks Aknakoja tehas. Foto: Madis Sinivee

Loode-Pärnu tööstusala areng sai hoo sisse pärast ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) toetuse saamist, viimane laieneja Aknakoda tahab seal tehase ehituse käima lükata juba suve lõpus.

Kunagisel sõjaväe territooriumil tööstusala arendamise põhjus on ühelt poolt soov luua Pärnusse töökohti, pakkudes ettevõtjatele mugavat ja soodsat lahendust siia tootmishoone püstitada. Teisalt on Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse arengu peaspetsialisti Aare Raevi kinnitusel keeruline vana militaarala teistmoodi kasutada. “Tööstus sobib sinna paremini kui elamud,” sõnas ta.

Augustis valmib Loode-Pärnu tööstusalal 2,5 kilomeetrit tänavavõrgustikku koos vee- ja kanalisatsioonitorustike, tänavavalgustuse ja kergliiklusteega. Raevi väitel on pärast tööde lõppu enamikule kruntidele tagatud korralik ligipääs ja omavahel saab ühendatud mitu sealkandi tänavat. Kaovad umbteed ja uusi teid pidi pääseb Tallinna maanteelt otse Lennuvälja teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles