Kõrbemaratoonar teenis Pärnu naiste tugikeskusele ligikaudu 3000 eurot

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Morrison veetis kõrbes kokku üheksa päeva ja läbis selle aja jooksul üle 250 kilomeetri.
Ingrid Morrison veetis kõrbes kokku üheksa päeva ja läbis selle aja jooksul üle 250 kilomeetri. Foto: Erakogu

“Viis kilomeetrit veel ja minu jooks on läbi! 13 kuud treeninguid, tagasilükatud tööpakkumisi ja pidusid, vahele jäänud puhkusi on saanud lõpu. Nutt oli kurgus ja silme eest jooksid läbi need üheksa päeva kõrbes,” kommenteeris Morrison, kes selleks ajaks oli kõrbes läbinud ligikaudu 250 kilomeetrit ja kelle ees terendas finišijoon.

Ränkraske kõrbemaraton ei möödunud Morrisonile tagasilöökideta. “Teisel päeval hakkasin kivise mäe tippu jõudma ja möödudes pikkade jooksusammudega paljudest võistlejatest, libastusin korraga ja hüppeliigesest käis läbi lõikav valu: mu parem jalg oli kinni jäänud liikuvate kivide vahele,” jutustas Morrison.

Ultramaratoonar kogus ennast ja lonkis mäe otsa, kus paistis lõputu Sahara kõrb. “Kas nii see lõpebki? Mõtlesin oma lastele, Pärnu naistekeskusele, sõpradele ja tuttavatele, kes olid mind sellel teekonnal toetanud: ma ei saanud neid alt vedada,” selgitas Morrison, kes suutis siiski lõpuni lonkida. Kontrollpunktis sai ta abi meditsiiniõelt, kes sidus ta jala kinni ja andis valuvaigisteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles